Een nieuwe webshop voor Simonis

Al 4 generaties lang staat Simonis aan de top van de vismarkt. Wat nog ontbrak was een top website en webshop. De oude website was niet geschikt voor mobiel of tablet. Het design en de structuur waren onoverzichtelijk, waardoor belangrijke informatie over de vestigingen niet werd gevonden en een snel bestelproces niet mogelijk was.

Om de klant van betere informatie te kunnen voorzien en een goed bestelproces aan te kunnen bieden moest de website en webshop vernieuwd worden.

Simonis vishandel

Back-endPHP & MySql
Front-endjQuery

De opdracht

Belangrijk was dat de juiste info over de vestigingen snel gevonden kon worden zoals openingstijden, adres en menukaart. Deze informatie is op meerdere plekken op een overzichtelijke manier in de website verwerkt.

Voor de webshop was het belangrijk dat klanten snel hun bestelling konden plaatsen en een gewenste afhaaldatum konden invoeren.

Verbeteringen:

  • Zie gelijk wat de openingstijden van vandaag zijn
  • Aangepaste openingstijden voor bijvoorbeeld feestdagen kunnen makkelijk aangegeven worden
  • Toon direct de route naar de vestiging in de navigatie van je telefoon
  • Een eenvoudig te beheren menukaart welke ook als PDF gedownload kan worden
  • Via het overzicht van de webshop direct je winkelmand vullen
Image

De nazorg

Na oplevering van de website hebben we ook een complete e-mail- en adwords campagne voor Simonis verzorgd. Voor het mailingsysteem Campaignmonitor is er een mooie mailtemplate ontwikkeld en is goed nagedacht over de inhoud van de mailing. Daarnaast is er aandacht besteed aan een goede adwords campagne door onderzoek te doen naar de goede zoekwoorden.
Ook Google Display Network en Google remarketing zijn ingezet om de Simonis onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. N.a.v. de campagne zijn het aantal bezoekers op de website en de bestellingen via de webshop zichtbaar toegenomen t.o.v. de voorgaande jaren.
Image

Eindresultaat

Wij en de klant zijn zeer tevreden met het verloop van het proces en het eindresultaat. De komende periode zullen we Simonis blijven ondersteunen op het gebied van marketing en verdere optimalisatie van de website. Een project waar we met recht trots op zijn.