Update Joomla 3 naar 4

Migreren naar Joomla 4

Op 27 september 2012 kwam Joomla 3 uit. Een Content Management Systeem dat helpt bij het bouwen en onderhouden van jouw website. Het gebruikte de nieuwste technieken van die tijd: Bootstrap 2, jQuery en de nieuwste PHP versie. Door de jaren heen heeft het vele updates gehad, waardoor het vandaag de dag nog steeds een zeer fijn en gebruiksvriendelijk CMS is.

Waarom overstappen naar Joomla 4?

Joomla 4 is een tijd als Beta versie beschikbaar geweest en is op 17 augustus 2021 officieel gelanceerd. In Joomla 4 is de ‘core’ van het CMS vernieuwd. Dit houdt in dat de achterliggende code, die vaak zelfs nog uit Joomla 2 stamde, opnieuw geschreven is. Hier houdt het echter niet bij op, want ook is het CMS bijvoorbeeld geupgrade naar Bootstrap 5 en functioneert nu op PHP 8. Dit heeft ervoor gezorgd dat het CMS een stuk sneller en stabieler is.

Krijgt mijn Joomla 3 website nog updates?

Joomla bevindt zich in een overgangsperiode. Momenteel ontvangt Joomla 3 alleen nog beveiligingsupdates. Vanaf 17 augustus 2023 wordt Joomla 3 niet meer ondersteund en zal het geen updates meer ontvangen. Voor die tijd overstappen is belangrijk om je website goed beveiligd te houden en gereed te maken voor de toekomst. Draait je website niet op PHP 8, maar op PHP 7? Dan eindigt de ondersteuning al eerder, namelijk op 28 november 2022.

Hoe kan ik mijn website upgraden?

Iedere Joomla website is uniek. Extensies die zijn geïnstalleerd in de Joomla 3 variant van de website, moeten geupgrade worden naar Joomla 4. Dit kan niet altijd automatisch. Daarom is in de meeste gevallen het simpelweg ‘op de knop drukken’ niet voldoende en moet de website (gedeeltelijk) opnieuw opgebouwd worden in Joomla 4.

Ik wil upgraden!

Wij zijn Joomla specialist en helpen jullie graag om Joomla up-2-date te houden. Neem contact met ons op om jouw Joomla 3 website te laten upgraden naar Joomla 4.