Is jouw website of webshop al klaar voor de wet AVG?

Image

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking voor alle landen binnen de Europese Unie.

Wat houdt deze nieuwe wet in?

In een notendop: De AVG wet zorgt ervoor dat de privacy rechten worden uitgebreid en geeft organisaties meer verantwoordelijkheden. De boetes die Europese privacytoezichthouders kunnen opleggen zijn hoog (tot maximum 20 miljoen euro).

Aan welke eisen moet jouw website en webshop voldoen?

Voor organisaties geldt dat zij meer verplichtingen hebben bij het verwerken van persoonsgegevens, dit wordt verantwoordingsplicht genoemd. Het gaat om de gegevensverwerking binnen de gehele organisatie, dus ook via de website of webshop.

Edit4U heeft een scan ontwikkeld voor websites en webshops. Met deze scan ontdek je of jouw website of webshop al AVG-proof is. De volgende onderdelen worden gecheckt:

  • Zijn geen vooraf aangevinkte keuzes op de website te vinden?
  • Verzamelen formulieren niet meer gegevens dan nodig zijn?
  • Worden er gegevens bewaard welke niet meer nodig zijn?
  • Verzamelt de website gevoelige gegevens (zoals BSN, afkomst, medische informatie, geaardheid, religieuze voorkeur, politieke voorkeur) en wordt hier zorgvuldig mee omgegaan?
  • Kun je (op aanvraag) alle verzamelde persoonsgegevens van een bezoeker aanleveren?
  • Heeft de website een cookiemelding nodig?

Naar aanleiding van deze scan bieden we een persoonlijke oplossing voor de onderdelen die nog niet aan de wet AVG voldoen.

Interesse in de gratis AVG website scan?
Neem dan contact op. Bel 079 82 00 379 of support@edit4u.nl